Nema tog pića koje je toliko žensko koliko vino. 

Vino je romantično, ono je zavodljivo i elegantno,  lagano i voćno.

Žena uvijek izgleda profinjeno kada u ruci drži čašu vina. Bilo da šeće travnjakom na partyju držeći u ruci čašu ohlađenog kristalnog chardonnaya ili uz večeru uživa u čaši toplog i bogatog cabernet sauvignona

Ženi je vino najbolji prijatelj za opuštanje.

Znate za one večeri kada ste sasvim same? Ono kada je kuća tiha i čuju se samo zvuci prometa koji se polako umiruje... Tada je najbolje vrijeme za udobnu pidžamu, one tople čarape koje ste dobile za Božić, dekicu i čašu vina. 

Za savršeno opuštanje tih večeri tada je samo potrebno:

  • uzeti savršeni roman koji vas vodi u neki drugi svijet
  • pogledati dobar film

Vino i prijateljice 

“Donijela sam nam novo vino! Moramo ga isprobati”. 

Čaša dobrog vina pristaje ženi kada je sama no boca odličnog vina ono je što lebdi kao dobri duh svakog druženja starih dobrih prijateljica. 

Priča i smijeh, čavrljanje i prepričavanje starih dogodovština… uvijek je bolje uz bocu dobrog vina. 

Slika prijateljica i vina toliko je uobičajena da se sve više javlja i na malim ekranima. Ako ste dio ženske 30 plus generacije sigurno ste gledali seriju“Seks i grad”. 

U gotovo svakoj epizodi razgovore prijateljica o životu, većinom ljubavnom, prati upravo vino. Bilo da čašu drži Carrie gledajući kroz prozor na ulice New Yorka kada završava još jednu svoju kolumnu ili prijateljice na večeri komentiraju novog Samanthinog ljubavnika. 

U filmu Djeveruše Maya Rudolph otkriva svojoj prijateljici kako se zaručila na njihovom uobičajenom druženju koje zovu “wine and magazine” , a kada u poznatoj seriji Cougar Town glavna protagonistica Jules koju glumi Courtney Cox obznani svojoj prijateljici da neće ništa piti sljedećih nekoliko dana ona joj odgovori: "Ništa me neće natjerati da te prestanem voljeti osim tvoje odluke da prestaneš piti." 

Dijeljenje boce vina stvara posebnu bliskost među ženama. 

Kako bi se na Dan žena osjećale posebno za vas smo iz naše trgovine vina WineYouLike izabrali ona koja se uvijek nekako nađu u narudžbama žena. 

Vina koja vole piti žene 

1. Vino muškat, slatki užitak 

Velik dio žena grozi se kiselkastog vina. One vole nešto slatko za pijuckanje, a to je među vinima uvijek muškat.  Muškat odlično pristaje uz voćne deserte, ali i voćne torte i kolače.

Iz WineYouLike ponude izdvajamo Tabali Late Harvest Muscat 2015. Radi se o slatkom žutom muškatu koji će sigurno razveseliti nepce svake žene. 

2. Chardonnay, vino koje ide uz sve

Chardonnay je lagano bijelo voćno vino. Njega zovu vinom vinara jer se vrlo uspješno određenim vinarskim tehnikama može manipulirati njegovim aromama. 

Chardonnay nije kiseli, nije trpko vino i ne ostavlja gorkasti okus u ustima. Kristalno je žute boje, a ohlađen pruža i pravo vinsko osvježenje. 

On je daleko od “gemišterskog vina” i baš je zbog toga prvi izbor žena među bijelim suhim vinima. 

Iz WineYouLike ponude izdvajamo: čileanski chardonnay Gato Negro koji je 2015. preporučen od strane International Wine Challengea. 

Ima i crnog mačka na etiketi. Možda ovo vino baš zato više naručuju žene - poznata je tajna ljubavna veza mačaka i žena. 

3. Ružičasto je, mora biti za žene

Od ranog djetinjstva djevojčice se zaljubljuju u sve što je ružičasto. To je njihova boja. Kada narastu i počinju piti vino, ružičasti rosé često je izbor žena. 

Rosé je lagano vino koje osvježava i podsjeća na ljeto, a ljeto na slobodu…

Iz WineYouLike ponude izdvajamo:  rosé koji dolazi iz francuske Provanse, Chapoutier - Grand Ferrage Rosé 2015.

4. Mala ptica kos za žene 

Francuska pjevačica Edith Piaf svoje umjetničko prezime preuzela je po malom vrapčiću, a vino merlot doslovno prevedeno s francuskog znači mala ptica kos. 

Nije ni tajna da je Piaf za vrijeme svoje karijere popila previše merlota
Merlot je miljenik žena među crnim vinima.  Za razliku od drugih crnih vina on je mekan, zreo i elegantan.

Iz WineYouLike ponude izdvajamo: čileanski merlot Montes koji savršeno pristaje uz poznati soul food - piletinu u umaku od gljiva i restani krumpir. 

5. Cabernet, ali i Syrah 

Odvažne žene vole odvažna vina. A upravo je to kombinacija cabernet sauvignona i syraha.  

Iz WineYouLike ponude za sve odvažne žene izabrali smo jednu predivnu bocu francuskog J.P. Cheneta.

To je ona velika boca od 1,5 litre kao stvorena za dijeljenje u društvu. S prijateljicama  

Ako vam se sviđa bilo koja od boca iz naše ponude, pripremili smo vam i posebnu ponudu: